9.11.11

Officiella Fru Gårman

Jodå, det finns en officiell Fru Gårman Skylt sedan 1 januari 2009. Och då verkar det ju som att Botkyrkabyggen valt att använda den. Föredömligt!Transportstyrelsens svar:
"Hej Ellen!
Tack för din fråga med ärendenummer TSMS 2011/10900.

Fråga: jag undrar vad som hände med "Fru Gårman" skylten som Vägverket tog fram 2008 och som regeringen skulle ta beslut om?

Svar: Regeringen tog beslut om detta 2008. Genom en förordning (2008:1073) om ändring i vägmärkesförordningen (2007:90) föreskrevs att vägmärket ´B3 Övergångsställe´ utgörs av både "Herr Gårman" och "Fru Gårman".  Ändringen trädde i kraft den 1 januari 2009.

I den närmare föreskriften till B3 anges: "Märkena, som är likvärdiga och kan användas var för sig eller tillsammans, anger ett övergångsställe. Vid obevakade övergångsställen är för fordonsförare bestämmelserna i  3 kap. 61 § och för gående bestämmelserna i 7 kap. 4 §  trafikförordningen tillämpliga".

Med vänliga hälsningar
Sannholm Bo VTk

Supportenheten
Transportstyrelsen"

För övrigt...
...berättade en kollega att hennes man driver frågan om Herr Ur.
Han tycker han borde passa perfekt i rollen på grund av sin röst och kom på det i en jobbsvacka - kreativ idé för att ha ett lätt jobb.
Fast det klart, så mycket motsvarande stim pengar lär det ju inte vara i den uppgiften...


2 kommentarer:

 1. Skylten kan inte heta Fru Gårman eftersom Herr Gårman är en ordvits, Har kvinnor humor ska det gå att hitta på en motsvarande.......har emellertid inte ännu sett någon motsvarande Fem. "övergångsvits"
  Skärpning kvinnor, kom med något!!!

  Alvin Stoltz

  SvaraRadera
 2. Alla kan väl isåfall bidra till annat namn, inte bara kvinnorna?
  Och jo den _kan_ heta Fru Gårman, regeringsbeslutet är taget.
  Hälsningar ellen

  SvaraRadera