9.11.11

Manligt företagande, Fru Gårman och makt


Missa inte!
I vintras skrev jag om Tomas Gunnarssons utställning "Stötta manligt företagande" här på bloggen, en utställning med ett annorlunda perspektiv både i bild och text. Mycket sevärd!
Nu finns chansen att se utställningen här i Stockholm.

"På lördag är det vernissage för Add Gender och Genusfotografens fotoutställning "Stötta manligt företagande". Klockan 13.30 diskuterar fotografen Tomas Gunnarsson hur man kan tänka kring genus och bilder, missa inte!

Utställningen är gjord av fotograf Tomas Gunnarsson och består av sex porträtt och intervjuer av manliga entreprenörer och deras ”livspussel”. Männen berättar om arbetsskador, rädslor, förebilder, manlighet och att ta hand om sig. Utställningen syftar till att ifrågasätta normer kring företagande och entreprenörskap", skriver Add Gender.

Läs mer på ABFs hemsida: http://www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/ABF-Stockholms-lan/ABF-Norra-Stor-Stockholm/Temasatsningar/Tre-konstnarer-fran-Sudan--Burkina-Faso/Kommande-utstallningar/Fotoutstallning-Stotta-manligt-foretagande/


Fru Gårman i Alby

Igår såg jag den här trevliga bilden på facebook - en värdig Fru Gårman som tydligen finns på Alhagsvägen i Alby här i Stockholm.
Många lokala varianter finns med en fru Gårman skylt runt om i Sverige. Dock finns ännu ingen officiell sådan vad jag kan hitta- men Vägverket tog fram ett förslag som regeringen skulle ta beslut om 2008. Såhär skulle den se ut - påtagligt lik den i Alby alltså. Kan det vara så att det är den officiella skylten som äntligen börjat användas?
Jag återkommer i frågan när svar kommit från Vägverket och Botkyrkabyggen (som tydligen varit inblandad i Albyskylten).


Vägverkets förslag 2008

För övrigt...
...så fortsätter diskussionen om mäns våld mot kvinnor och maktfrågan i Helsingborgs Dagblad. Jag kan varmt rekommendera att läsa alla artiklarna, framförallt Mats Söderlunds bidrag, här det senaste:
http://hd.se/kultur/2011/11/08/man-har-makt/

Se även tidigare inlägg här på bloggen:
http://ellensbloggfryshuset.blogspot.com/2011/10/obs-viktigt.html
http://ellensbloggfryshuset.blogspot.com/2011/11/valdet-mot-kvinnor-och-black-power.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar