27.6.11

Fryshuset bevakar ungdomsfrågorna i Almedalen!

Fryshuset kommer att rapportera brett under hela Almedalsveckan och jag kommer försöka täcka in så mycket som möjligt som handlar om jämställdhet, jämlikhet samt arbetsmarknadsfrågor som rör unga och skriva om det i den här bloggen. Fryshuset har också en Almedalsblogg som kommer täcka in det mesta inom ungdomsfrågor. Bland annat med kortintervjuer, filmklipp, kommentarer och reflektioner.

Fryshuset har förstås även egna seminarier under hela veckan. Ett urval följer här:

Jag modererar seminariet "Individuellt = jämlikt. Eller?" på tisdagen 5 juli kl.12.30-13.30. Frågorna rör hur man kan bemöta jämlikt och om det är en möjlig väg mot hållbarhet i likabehandlingsarbetet att koppla det närmare värdegrundsarbetet i verksamheterna. Varmt välkomna då.

4 juli kl.11.15-12.15 ”Spaning: Skola för framtidens samhälle” Ett  seminarium i form av en spaning om framtidens skola utifrån politiker-, lärar- och forskarperspektiv. Tanken är att försöka måla upp en bild av samhället om tjugo år och spåra vilka kunskaper som skolan måste ge unga för att de ska kunna blomstra i det samhället.

4 juli kl.13.00-14.00 "Hur skapar vi framtidens kvinnliga ledare?" United Sisters, som bedriver tjejverksamhet på Fryshuset, har ett seminarie kring förebilder och kvinnliga ledare. Medverkande där är Pernilla Johansson, tidigare världsmästare i thaiboxning från Fryshuset och Eva Swartz, VD på Natur & Kultur.


Therese Biller, Fryshuset
6 juli kl.13.15-14.15”Jag skär mig…det blir dyrt…och du får betala!” Ingvar Nilsson har i en ny socioekonomisk rapport tittat på unga tjejers självskadebeteende och vad det kostar samhället. Det intressanta med de socioekonomiska diskussionerna är att de även tar in det sociala perspektivet vad gäller olika typer av utanförskap. Så förutom kostnader för stat, kommun och landstingets kostnader så brukar Ingvar Nilsson också titta på familjen. Summorna blir, som ni kan förstå, snabbt astronomiska. Jag ser mycket fram emot det här seminariet, där bland andra Helena Meyer och Leo Razzak från Fryshuset är med. 
Helena Meyer, Fryshuset

7 juli är något av en temadag för Fryshusets del och bland annat spelas tre föreställningar av Teater Fryshuset på Länsteatern i Visby; "Hatets röst" och "Förorten brinner" och "Top boy - en huliganberättelse" Samma dag arrangeras seminarier om förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism och "Bortglömda ungar blir förortens kungar", ett seminarie där samtal förs med ungdomar från utsatta områden.


Ulf Stenberg & Emil Rosén, Teater Fryshuset

Hela Fryshusets program finns här och Almedalsbloggen hittar du här.

Väl mött i Almedalen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar