8.6.11

Jämställdhetsintegrering - vad krävs för att lyckas?

Intresserad av konkreta tips och ny forskning inom området jämställdhetsintegrering?
Då ska du läsa dokumentationen av konferensen ”Jämställdhetsintegrering – Vad krävs för att lyckas?” som anordnades av ESF Jämt i samarbete med SKL i maj. Det var den i särklass bästa heldagskonferens jag deltagit i, både vad gäller innehåll och upplägg.
Ta vara på publikens kompetens säger jag bara. Att lägga upp en konferens utifrån de dilemman man möter och ta hjälp av kompetensen som finns i rummet. Klockrent.

”Vad behöver vi göra mer av eller göra annorlunda för att jämställdhetsarbetet ska bli hållbart och få önskat genomslag? Vilka är hindren vi möter? Vilka strategier kan vi använda för att komma vidare? Vad krävs för att lyckas med jämställdhetsintegrering?”
Läs mer här 
(Du hittar pdf.en till vänster på sidan)

Almedalen
 
Konferensen var också det tillfälle som gav mig idén att i ett seminarie i Almedalen utgå från ett dilemma vi möter i vårt arbete med jämställdhetsintegreringen. Resultatet är  Fryshusets seminarie ”Individuellt = Jämlikt. Eller?” som går av stapeln på tisdag den 5 juli kl.12.30 i Almedalen. Då ska vi reflektera kring bland annat just hållbarhet i likabehandlingsarbete. Välkommen då!
För övrigt...
och apropå reflektion. Läs Niclas Järvklos "svar" på den något (hrrrmm) svart-vita serien i DN "Mannen - vinnare eller förlorare" på http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/niclas-jarvklo-det-har-aldrig-varit-lattare-att-vara-man
Tur de tog in den samtidigt som Erik Helmersons offertext om mannen som förlorare och i behov av att skydda flocken. Hallå - var är dialogen? http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/mannen-kampar-i-sin-nya-roll 2 kommentarer:

  1. Tack för att dela dina bästa minnen .... Jag gillar din blogg.

    SvaraRadera
  2. Tack, det är alltid roligt att höra :)
    Ellen

    SvaraRadera